Lång dag...

Igår var det en lång dag med först jobb, därefter hästar, volleybollträning och sist träning med U16. Den var lång men det är tur att jag tycker det jag gör annars hade det varit en jobbig dag att ta dig igenom.
 
Aniston var uppe i ridhuset för att trimmas inför kvällens hoppträning. Åter igen överraskar den lilla hästen mig med att vara toppen fin! Eller jag borde inte bli överraskad men kan inte låta bli att bli det när hon för varje pass blir lite bättre på det vi övar på. I lördags började vi jobba lite med övergångar. Aniston vill gärna skjuta fram näsan när vi ska sakta av eller fatta galopp och detta är något vi försöker jobba bort. I lördags var hon lite trotsig till uppgiften men tänkte att detta får ta sin lilla tid. När jag kommer in i ridhuset på måndagen och ska göra en övergång förberedera jag mig på lite missnöje.. men nej! Hästen gör banne mig en perfekt övergång och fortsätter så hela passet. Nästan så att jag blev lite förbannad eftersom mitt pass var planerat att fortsätta jobba på övergångarna istället fick jag spendera tiden med annat arbete. Verkligen älskar att rida den här hästen just nu. Allt jag ber om gör hon och om det är lite svårt försöker hon så gott hon kan. Riktig kämpe! Jag har det lite för enkelt just nu och snart kommer nog en lite svårare trots period. Sen blev det skritt i skogen för hela slanten eftersom ridhuset inte bjöd på mer ledig tid men det gjorde inget för usch va mysigt det var och höra snön gnissla under hovarna. Skönt att få en stunds avkoppling på hästryggen innan det var dags för volleybollträning.
 
Träningen var mycket taktikgenomgång inför morgonsdagens match emot Svedala och efter passet tog vi oss in i samlingsrummet och tittade lite granna på video. När taktiken bankats in i huvudet och alla hjärnceller var proppfulla av block, serve, försvar och anfallstaktik hoppade jag in i bilen och tog mig till nästa hall för att träna mina U16 ungdomar. Duktiga tjejer och varje träning lämnar jag med ett leende! Trodde aldrig att jag skulle tycka att det var roligt att vara tränare men måste säga att jag verkligen tycker det är hur roligt som helst och kan komma hem efter träningarna helt överlycklig för att någon lyckades sätta sin första överhandserve eller när vi övat försvar och alla jobbat på till 100%. Ser framemot många roliga träningar den här våren! :)
 
Nu ligger jag i sängen och ska plugga lite teori till mitt BE-kort och snart blir det till att packa ihop träningskläderna igen och ta sig till hallen för 2,5 timmes bollträning. Efter det går bilen vidare hem till Torup för att hopp in i nästa bil som ska ta mig till kvällens hoppträning med Aniston. Ska bli riktigt spännande och se om julens jobb har gjort någon nytta :)
 
Hoppas alla får en trevlig dag!
 
MVH
 
Emma
 
 
Till top