20 november 2019 - En helg i hästens tecken..

Då var vi snart i slutet av arbetsveckan igen och dags för en uppdatering! 
Vi kan säga att helgen som varit verkligen gick i hästens tecken. I lördags började morgonen tidigt med träning av mina egna hästar och gick därefter vidare till att hålla hoppträningar. Både mina egna och elever skötte sig alldeles utmärkt! :) Sen blev det yttterligare ridning av Andreas häst Dennis som jag fått äran att motionera lite granna när hon har opererat sin fot. Tidigare har jag och Dennis inte kommit sepciellt bra överens då han ser mig lite som den "lilla personen i röd jacka som tvingar mig göra jobbiga saker" men nu var det över ett år sedan jag red honom senast och det verkar som att vi börjar komma överens. Han fällde åtminståne inte bak öronen och blängde på mig när passet var klart. Allt något! 
Söndagen fortsatte även den med en morgon i stallet för att fixa iordning Bosse inför clinic på Styinge stall för Ragnar Bengtsson. Clinicen var väldigt intressant och Bosse uppförde sig och jag var väldigt nöjd med honom :) Jag hade förberett mig på att han kunde bli spänd och stressad över miljön men han var helt avslappnad och fokucerad på sin uppgift. Jätte roligt! :) 
När clinicen var klar gick bilen hem för ett pass med Lasse och Dennis. Passen fortsatte i hoppningens tecken och Lasse hoppade 5 små kryss i följd i galopp och skötte det som han aldrig gjort annat. Därefter fick även Dennis sig ett litet hopp pass och även han skötte sig alldeles utmärkt! 
Efter det var jag helt färdig och körde hem och spenderade resten av kvällen i soffan med min man och en bra film. Det var längesen jag red 8 pass på 3 dagar och lite träningvärk ska jag erkänna att jag hade på måndagen. Det är egentligen inte speciellt mycket träning om man skajämföra med mitt tidigare liv men vi kan väl säga att jag inte är riktigt så vältränad längre ;) Sen tro inte att jag hade finare väder hos mih i helgen, hade det exakt lika grått som alla andra men lägger in lite soliga bilder för jag tycker liksom det är dags att solen tittar fram efter typ 3 veckors frånvaro :/
Även veckan som pågår har varit mycket häst. Igår var jag i Rydö och höll hoppträning och ikväll ska jag till Susedalens ridklubb och träna för Eamon Hickey. Det var en väldigt längesen jag var där och tränade så ska bli väldigt roligt. Veckan fortsätter sedan med massor av ridning på lördag och årets sista tävlig på söndag :) 
 
Mvh 
Emma 
 
 
Till top