Helgens tävling och veckohandling

Då var vi igång med ytterligare en vecka där jag försöker att ha välplanerade dagar. Jag gick ytterligare ett steg längre till ett mer välplanerat liv igår när jag bestämde att jag och Philip ska börja veckohandla. Just nu handlar vi det vi behöver för dagen vilket resulterar i att vi inte har en aning om vad som finns hemma och vilket slutar med att vi har 3 paket ris eller 2 halvtomma chilisåsflaskor men nu ska vi samla vuxen poäng och börja planera lite mer. Eller vi ska i alla fall börja med lite baby steps emot att börja veckohandla vilket är att på söndagar planerar vad vi ska äta och därefter handlar vi för 2 dagar åt gången. I min utbildning som PT vet jag om att man aldrig ska sätta för stora mål för då slutar det till 99% att man försöker i 1 vecka och sen ger man upp för att det var för svårt sååå därför börjar vi med en enkel början. Då får man börja med en skön känsla av att man har lyckats! Och precis när jag skrev detta slog mig tanken att jag och Philip bägge genomför ett stort antal träningstimmar på volleybollplanen, i stallet och  på gymmet under en vecka vilket självklart är tufft men det är inget som vi skulle förklara som en större utmaning men att VECKOHANDLA. Att behöva skriva en HEL lista över vad vi ska handla och vid 1 HELT TILLFÄLLE behöva gå till affären tillsammans och handla ALLT på listan är för oss en helt omöjlig uppgift. Haha jag känner ganska många människor som skulle titta på veckohandling som en enkel uppgift i jämförelse med att genomföra hälften av våra träningspass. Men alla behöver vi hjälp med att motivera oss till olika saker för visa är det träning och för andra veckohandling ;)
Denna idén kom in i mitt huvud igår då vi var på kostföreläsning igår med laget och nu ska jag även börja äta gröt på morgonen (fortsättning följer på detta ämne) Schemat här hemma har fungerat helt utmärkt och nu känner jag att jag har fått styr på saker och hinner med det som ska hinnas med. Idag har varit en lugn dag då Cleo har haft vilodag, Bosse har varit på skrittrunda och Aniston ska tränas på hoppträning ikväll vilket betyder att hon inte behöver någon motion innan. Jag har alltså bara gjort iordning stallet och skrittat Bosse en sväng men efter en (trots volleyboll ledig helg) hektiskt helg och måndag är det skönt att ha lite ledig tid.
 
I helgen var vi bland annat på tävling i Kungsbacka med Bosse. Vi hoppade en 120 klass och slutresultatet var ett nedslag. Trots detta var rundan väldigt fin och var väldigt nöjd ändå men självklart hade det varit lite roligare om bommen hade legat kvar. Men känslan var fantastisk och det är det viktigaste ! (filmen ligger ute på FB om man vill titta) Nu har vi endast en tävling kvar vilket är nästa vecka på Åstorps Christmast show. Då hoppar Aniston på torsdagen 100cm och Bosse hoppar 120 på fredagen. Därefter väntar lite vila och lugn fram tills säsongen sätter igång igen i februari. Känns som evigheter tills dess så jag redan längtar dit!
Efter en ledig helg drar volleybollträningen igång igen och ikväll väntar 2,5 timmes bollpass innan jag åker tillbaka och plockar upp Aniston för hoppträning. Övriga aktiviteter i veckan utöver volleybollträning och ridpass väntar match emot RIG på bortaplan på lördag och en helt ledig söndag (just nu men lyckas väl planera in något innan vi är där men sovmorgon blir det i alla fall)
 
MVH
Emma
Till top