30 augusti 2019 - Mini bands

Igår var en lång dag men tidig uppgång kl. 05.00. Efter mina träningar i onsdags passade jag på att stanna kvar hemma hos Mamma och sova över där. Det är skönt att slippa köra hem på morgonen men det betyder också tidigare uppgång dagen efter, speciellt igår när jag behövde vara 1 timme tidigare än vanligt för att hinna med allt som fanns att göra på jobbet.
 
Efter jobbet igår var det som vanligt dags för lite stallarbete och därefter ridning. Cleo fortsatte med sitt jobb på marken vilket hon gör alldeles underbart. Idag tänkte jag att jag ska hoppa upp och rida henne lite granna för lite omväxling. Jag passade på att rida ute Bosse en sväng på fältet vi har nedanför stallet och där blev det ett lugnt pass med mycket skritt. Jag fick lära mig något för något år sedan av min tidigare dressyrtränare Ingrid Marklund. Detta är säkert något alla har koll på redan, kanske speciellt dressyrryttare men jag är fortfarande ganska ny i dressyren komplicerade värld så ge mig lite dispens för det. Hon lärde mig att jag först och främst ta mig tid i uppvärmningen med fokus på skritten. Om jag jobbar skritten tills hästen känns avslappad och fin brukar de andra gångarterna bara följa efter. Om jag däremot inte har tålamod och stressar iväg i uppvärmningen och hoppar över detta tar det betydligt mycket längre tid att få det andra gångarterna fina. Hon har ju självklart rätt och detta funkar för mig varje gång. När jag gör jobbet jag behöver i skritt är det sällan några problem resten av passet och om jag som jag fortfarande ibland gör tappar tålamodet och går vidare för fort får jag slita häcken av mig hela passet. Just nu har jag inte Ingrid som tränare i dressyren pga av avstånd till träningar men detta är en av alla bra tränare jag har haft och hoppas få träna för igen. Ingrid är tuff men rättvis, precis vad jag älskar hos en tränare. Hon är hjälp mig otroligt mycket med mitt dåliga självförtroende i dressyren och även om jag inte tränar för henne just nu så hör jag fortfarande hennes röst i huvudet när jag stöter på patrull i dressyrträningen. Just nu tränar jag för dressyren för Jessie Johansson. Trots att vi inte haft många träningar tillsammans har hon ändå lyckats utveckla och motivera mig till att åka ut och tävla lite dressyr då och då :) 
 
Nog pratat om min dressyrträning. Ni som läser som inte är hästintresserade har förmodligen somnat eller redan lämnat bloggen. Igår var det även ett nytt pass på gymmet inplanerat som också blev av! Efter träningen i stallet åkte jag direkt till Harplinge och klev in på gymmet. När jag är där försöker jag att lägga upp effektiva pass. Eftersom jag redan kommer ifrån annan träning är det svårt för mig att motivera mig att orka ett långt träningspass till. Därför lägger jag upp träning som tar ca 35 min + 10 min stretch i slutet. Det är ett tips ifrån mig om du vill börja träna. Det är bättre att göra något än ingenting alls så lägg hellre upp ett kort pass som blir av än ett lång som man endast genomför var 3:e gång. Jag kommer fortsätta i någon vecka till att undvika några direkta vikter utan fortsätter med min egen kroppsvikt och mina gummiband. Igår kändes det bättre än första gången jag var på gymmet. Kroppen svarade bättre och kändes lite piggare. Min prestation på foam rollen är fortfarande under all kritik men jag jobbar på det och det var nog en aning bättre igår ändå. Men jag vill verkligen slå ett slag för "mini-bands", små gummiband eller vad ni vill kalla dom. Det är ett träningsredskap som får plats i väskan och kan följa med överallt. Enkelt att träna med både på gymmet och hemma! :) Om ni är osäkra på hur ni ska använda det så finns det massor av klipp på youtube som visar massor av roliga övningar! 
 
 
Idag har jag lite mer träningsvärk vilket förmodligen beror på att jag tog i lite mer än förra gången när jag kände bättre respons. Idag har jag slutat tidigt från jobbet eftersom idag kommer hovslagaren till stallet. Jag kommer även få fin besök av mina underbara syskonbarn som kommer ut till stallet tillsammans med Mamma som är barnvakt. Ser fram emot min eftermiddag och jag önskar er alla en underbar fredag! :)
 
MVH
 
Emma
Till top