Hosta och vuxenpoäng

Den fruktanvärda träningsvärken efter tisdagens löptester är inne på sin andra dag vilket i regel är det värsta. Efter denna dagen kommer det bara blir bättre. Det hade faktiskt varit riktigt skönt om träningsvärken lagt sig då jag har dragit på mig lite hosta. Detta gör ju inte träningsvärken i hela kroppen bättre då det är en totalt brutalkänsla som skär igenom kroppen varje gång jag hostar. Igår kväll satt jag i soffan och jämrade mig varenda gång jag kände att en hostattack var på väg. Det är sådana här tillfällen man funderar på sin mentala hälsa att få fatta egna beslut i sitt liv när man gör val som får ens kropp att kännas som den har blivit överkörd av en bil. Jag menar hur kan en människa med ett normalt förnuft göra så här mot sig själv ;) Eftersom jag inte är riktigt fräsch i kroppen just nu gick jag lite på halvfart igår. Aniston fick sig ett pass i ridhuset där vi körde lite markarbete. Från och med nu har jag bestämt mig att gå in 100% för att bygga upp Anistons lite svaga bakdel. Igår inledde vi med upphöjda trav kavalettis och galoppbommar. Jag har även letat mig fram till ett pass klättring som tydligen ska vara super att använda dig av när man ska bygga starka hästrumpor. Vi tillgång till mycket bra klättringsbackar hemma vid stallet och nu ska det utnyttjas till fullo. Cleo blev rastad lite granna på ridbanan och måste säga att jag tycker att hon är bättre än någonsin på marken. Mjuk, följsam och uppmärksam! Ska bli spännande och se hur detta kan utveckla sig framöver. Cleo har ingen bestämd plan för sin träning just nu pga av lite olika anledningar. Vi har kämpat ihop i många år och jag kan lugnt säga att den här hästen trots att hon är fruktanvärt bestämd, vild, envis, spänd och samtidigt totalt underbar är hon min bästa vän. Men trots det tynger det mitt hjärta att det är en väldigt svår häst att utvecklas på då vi ena dagen är 100 % med på noterna och nästa dag kan vi börja om ifrån noll i med övningar som går ut på att man ska ha alla fyra tassarna på marken. Jag har ridit henne nu i snart 8 år och har många fantastiska ögonblick med den här hästen men många som är mindre bra också. Därför är planen för henne just nu lite oklar då jag kanske börjat inse att jag vill utvecklas som ryttare och då kanske jag måste tänka med hjärnan lite mer än med hjärtat. Detta är något jag har väldigt svårt att göra när det kommer till hästar då jag väldigt lätt blir känslomässigt engagerad. Vilket beslut jag än tar kommer Cleo att stanna hos oss. Jag kommer aldrig förmå mig att sälja henne då jag förmodligen skulle gå under i processen. Det är helt sjukt egentligen att dom här djuren kan framkalla så starka känslor i oss människor men dom blir helt klart som familjemedlemar :)
På kvällen var det dags för volleybollträning och där höll jag halvfart. Jag har börjat inse att jag har blivit lite för gammal för att pressa mig själv när jag är sjuk. När jag var yngre var det ingen hejd på mina galna upptåg. Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag skulle spela min första allsvenska match emot Sollefteå på hemmaplan. Jag hade sett fram emot matchen i evigheter och vad tror ni händer? Jo, jag får feber! Jag får ALDRIG feber. Jag gjorde allt för att dölja min sjukdom genom att duscha iskallt, ligga på isklampar och sminka bort rodnaden på mina kinder. På matchdagen säger jag till Mamma att jag nog inte alls är sjuk längre utan är klar att spela match. Mamma sa; Emma, en kall dusch hjälper inte emot feber. Du kan krypa ner i sängen för du kommer inte spela idag. Mamma måste ha skrattat åt mitt ansikte när jag tittade helt oförstående på henne. Men desto äldre man har blivit verkar det som att någon typ av vuxentänk har infunnit sig. Tur att det ska hända mig också! ;)
 
Idag är det bara hästar som gäller under eftermiddagen. Aniston ska upp till ridhuset och hoppa lite granna, Bosse ska gå ett pass markarbete och Cleo ska även hon få lite motion. Vad det blir får vi se vad krafterna räcker till. När detta är färdigt ska jag och Mamma ta en lite road trip ner till Örkelljunga där vi ska heja på herrlaget som spelar match där idag :)
 
Hoppas alla får en fin dag! :)
 
MVH
 
Emma
 
 
 
 
Till top